Yazan Unknown | 0 yorum

Çocuk Oynayarak Öğrenir


Erken çocukluk çağındaki çocuklar için oyun oynamak sadece iyi vakit geçirmenin çok ötesindedir. Dünyayı oyun ile keşfederler. Oyun sayesinde daha detaylı düşünme becerisi geliştirir, sorun çözme ve hayal kurma becerilerini güçlendirirler.


Bir çocuk oynayacağı oyunu kurgularken önce plan yapar, bir hedef belirler ve o hedefi doğrultusunda hareket eder – bu adımların tamamı iş hayatında da kullanılan en temel adımlardır.

Erken eğitim öğretmenleri, gün içinde çocukların bu şekilde oyun kurgulayabilecekleri oyun saatlerini onlara mutlaka sağlar. Oyunlar arasında yeni kelimeler, harfler, sayılar öğretir. Kısaca, çocuğunuz eve geldiğinde bütün gün okulda oyun oynadığını söylerse sakın şaşırmayın! O oyununu oynarken, bir yandan da öğretmeni çocukların içten gelen merakını dikkatli şekilde yönlendirerek bir çok yeni bilgi edinmesini sağlar.
Erken eğitim çağındaki çocuğunuzun yaşam boyu başarılı bir eğitim hayatı olmasının temeli, öğrenmeyi sevmesi ve eğlenerek öğrenebileceğini görmesidir. Bunun en kolay yolu da, iyi yönlendirilmiş eğitici oyunlardan geçer.

 

0 yorum :