Yazan Unknown | 0 yorum

Okula uyum ve akademik başarıyı artırmanın yolu 4 temel beceriden geçiyor


Bir çocuk okula ilk başlağıdığında öğretmeninin onun gelişimiyle ilgili dikkat ettiği dört temel beceri, aslında insanın tüm yaşam kalitesini etkiyen becerilerdir. Çocuğunuzun 4 temel becerisini geliştirmesi konusunda veceğiniz destekler onun hem okul hayatında daha kolay uyum sağlamasına yol açar hem de hayat boyu daha sağlıklı bir birey olmasının temellerini atar.
En Temel Dört Beceri:
Güven: Öğretmenin çocuk gelişiminde ilk dikkat ettiği konulardan birisi çocuğun güven algısı ve özgüvenidir. Bu da kendisini iyi hissetmesi sağlayacak hareketleri pekiştirmesiyle sağlanır. Bu beceri çocuğunuzun hayat boyu kullanacağı, okul yaşantısındaki başarıları da önemli ölçüde etkileyecek bir beceridir.

İşbirliği: Çocuğunuzun başkalarıyla birlikte uyum içinde hareket etmeyi öğrenmesini geliştirecek oyunlar, hikayeler ve şarkılar erken çocukluk çağındaki çocuk için en önemli ve zorlu konulardan biridir. İşbirliği yapmaya yönelik alacağı olumlu geribildirimler, çocuğunuzun başkalarına karşı uyumlu olmayı ve empati kurmayı öğrenmesini güçlendirir.

Merak: Erken eğitim çağındaki bir çocuğun geliştirmesi gereken en önemli becerilerinden biri de öğrenme isteğidir. Öğrenme isteğinin teşvik edilmesi için öğretmenleri de çocuklara ilginç gelebilecek materyaller ve fikirlerle onların içten gelen merakını sürekli besler. Son yıllarda zeka gelişimi üzerine yapılan araştırmalar, sıradışı faaliyetler ve materyallerin alışılagelmiş olanlara kıyasla beyin gelişimini çok daha hızlandırdığını göstermektedir.
İletişim: Çocuğunuzun kendi görüşlerini, duygularını ve bilgisini doğru şekilde ifade edebilmesi tüm yaşamına son derece olumlu şekilde yansıyacak bir gelişimdir. İletişim becerisi, akademik olarak da yalnıza sosyal bilimler ya da dil gelişimi için değil, matematik ve fen bilimi becerileri için de kilit bir konudur. Çocuğunuz bir fikir ya görüş hakkında konuşma konusunda kendisini rahat hissettiğinde öğrenmeye de daha açık olur.
Siz ne yapabilirsiniz?
Çocuğunuzun bu becerileri kolayca ve erken yaşta geliştirebilmesi için ebeveynleri neler yapmalıdır?
Okula başlayan çocuğunuzun sınıf arkadaşlarıyla olan ilişkisini destekleyebilirsiniz. Bunun için okul dışında da onlarla görüşmesini sağlayabilir, okulda iyi anlaştığı arkadaşlarının aile ortamı içinde de desteklendiğini hissettirebilirsiniz. Çocuklar kendilerine ait hissettikleri ortamlarda daha kolay arkadaşlık geliştirir. Arkadaşlık kurmada zorluk çeken çocuklar, kendi ev ortamlarında daha kolay arkadaşlık kurabilir ve bu ilişkiyi okula da taşıyabilir. Çocuğun sınıfta kuracağı her türlü olumlu ilişki, genel okul başarısını da olumlu etkileyecektir. 

0 yorum :