Yazan Unknown | 0 yorum

Yaz Tatilinde Evde Yapılabilecek Okul Öncesi Eğitim Oyunları

Okullar tatile girerken, okulda arkadaşlarıyla birlikte eğitici oyunlar oynamaya alışkın çocuklarınız evde oynamaktan yavaş yavaş sıkılmaya başlamış olabilir. 

Ya da artık 3 yaşına gelmek üzere ve evde yaptığınız oyunlar hızla gelişmekte olan çocuğunuz için ilginçliğini kaybetmeye başlamış olabilir. 

Eğer yaz aylarında çocuklarınızın evde hem güzel vakit geçirmesini hem de eğlenerek öğrenmeye devam etmesini istiyorsanız, onlarla birlikte çok basit bazı oyunlar oynayabilirsiniz. 

Bu yaz "Erken Eğitimi Seç" kampanyası kapsamında geliştirdiğimiz blogumuz üzerinden sizlerle bu tür çalışmaları paylaşmayı, çocuklarını Eylül ayında okula göndermeye hazırlanan ya da yaz aylarında çocuklarının evde dolu dolu zaman geçirmesini isteyen ebeveynlere de destek olabilmeyi umuyoruz. 

İlk aktivitelerimizden biri de boyama kalemleri, kağıt, makas ve yapıştırıcıyla yapabileceğiniz basit bir çalışma. 





Bu resmi farklı kağıtlardan birlikte oluşturmaya ne dersiniz?
Bunun için aşağıdaki resmi bilgisayarınıza indirip çıktı alabilir ya da bir benzerini çizebilirsiniz.




Şimdi sıra bulutlara geldi. Resmi bilgisayarınıza indirip çıktısını alabilirsiniz. Ama benzer şekilde bulutları farklı renklerdeki kağıtlardan kesmek çocuğunuz için daha eğlenceli olabilir.  


Hepsini tek tek yapmak çok mu zor geldi?O halde resmin siyah-beyaz halini bilgisayarınıza indirebilir ve bir boyama aktivitesi yapabilirsiniz.

Resimleri bilgisayarınıza indirmek için resmin üzerine sağ tıklayıp, "resim indir" seçeneğini kullanabilirsiniz. Arzu ederseniz de aşağıdaki bağlantıdan bilgisayarınıza pdf dosyası olarak indirebilirsiniz:issuu.com/345erkenegitimisec/docs/erken_e__itimi_se___aktivite_1?e=8722898/3887140
Şimdiden iyi eğlenceler!

0 yorum :