Yazan Unknown | 0 yorum

Toplum Temelli Erken Çocukluk Hizmetleri Sunumu Kılavuzu Yayımlandı!




“Toplum temelli erken çocukluk hizmetleri” uygulamaları Millî Eğitim Bakanlığı taşra teşkilatlarının koordinasyonunda yerelin ihtiyaç ve özelliklerine uygun olarak yerel işbirlikleri yoluyla yerel katılım ve sahiplenmenin teşvik edildiği ücretsiz ve esnek erken çocukluk eğitimi modelleridir. 

Çocukların en temel uğraşı olan oyun üzerine kurgulanan modellerin her aşamasına ebeveynler, aile büyüklerive çocukların yaşadığı sosyal çevre dâhil edilmektedir. Oyun, hem eğitimin hem de özellikle yoksulluk ve engellilik gibi dezavantaj durumlarının ortadan kaldırılmasında önemli rolü olan sosyal entegrasyon ve sosyal desteğin bir aracı olarak kullanılmaktadır. 

Bu modeller, hayata daha yoksun şartlarda başlayan çocukların bulundukları sosyal döngünün içinden çıkıp sağlıklı, mutlu, yaratıcı ve başarılı bireyler olabilmeleri ve topluma artı değer katabilmeleri için oldukça önemli bir fırsat olarak sunulmaktadır. 

Yerel koşullar ve Türkiye şartları gözetilerek uygulanabilecek farklı toplum temelli erken çocukluk hizmetleri artık bir kılavuz kitapçık ile herkesin erişimine açık hale geldi. 

Kılavuzda, hangi model için nasıl bir kaynak gerektiği, maliyetinin ne olduğu ve söz konusu modelin uygulanması sırasında nelere dikkat edilmesi gerektiğine ilişkin pekçok yararlı bilgi bulunuyor. 

Bu önemli kaynağı kullanmak isteyenler, aşağıdaki linke tıkladıktan sonra açılan sayfanın sol üst köşesindeki "indir" düğmesine basarak bilgisayarlarına indirebilirler.  


https://docs.google.com/file/d/0B1tO8erxiaSAZGlyQnhjVGdzODQ/edit?usp=sharing

0 yorum :